Sale-and-leaseback distributiecentrum

Sale-and-leaseback distributiecentrum

Case
Onlangs heeft onze jurist Christiaan Kramer een project afgerond aangaande de sale-and-leaseback van het logistiek distributiecentrum van A.G. Transport in Ede. Dit betreft een pand van circa 30.000 m2 en het distributiecentrum is nu inmiddels al ruim een jaar in gebruik. Kraft Heinz heeft een groot deel van het in pand in gebruik genomen.

Het distributiecentrum heeft een automatische lagen picker. Door dit geautomatiseerde systeem kunnen er meerdere orders op hetzelfde moment worden klaargezet. Ook kan er een groter aantal pallets in één keer worden verwerkt. Dit zorgt ervoor dat er efficiënter en met grotere snelheid geleverd kan worden aan de klanten van Kraft Heinz.

'Juridisch correct geregeld, dat scheelt voor iedere ondernemer een hoop (potentiële) problemen!'

Het betreft een samenwerking tussen meerdere partijen zodat het eindproduct kan worden vervaardigd. Bij dit legal project zijn zeven juristen van Jurato betrokken geweest. Dit komt doordat het een project is geweest van grote omvang en meerdere rechtsgebieden betreft. De juristen hebben de juridische begeleiding gegeven bij onder andere de aankoop van het perceel en het opstellen van juridische documentatie. De duur van het project betrof ongeveer twee jaar. Bij de bouw van het pand is rekening gehouden met een gezonde werk- en leefomgeving, dit resulteerde in het behalen van het BREEAM-Excellent certificaat in september 2022.

specialismen voor dit project

Specialties