Transformatie kantoorpand naar appartementencomplex

Transformatie kantoorpand naar appartementencomplex

Case
Bij het realiseren van een appartementencomplex met twintigtal luxe appartementen heeft Jurato de juridische begeleiding verzorgd en geadviseerd bij de bouw, verkoop en exploitatie van het complex. Het appartementencomplex Hoog Sonsbeeck bevindt zich in Arnhem.

'Het beheren, verbouwen of veranderen van vastgoed kan soms lastige gevolgen hebben. Zeker wanneer het om een monumentaal pand gaat. Geen uitdaging is ons te gek!'

Het oude kantoorpand, de Berghoeftoren, heeft een aantal veranderingen ondergaan en daardoor is ruimte gecreëerd voor de appartementen. Deze aanpassingen hebben er echter niet toe geleid dat de monumentale uitstraling van het pand verloren is gegaan. De eerste tien woonlagen zijn appartementen geworden met de grootte van 115 tot 170 m2. Er zijn twee appartementen per woonlaag ontwikkeld. Naast de appartementen is er op de bovenverdieping een penthouse ontwikkeld met een prachtig uitzicht op de omgeving. Het complex is gesitueerd aan het Sonsbeekpark, maar ook op loopafstand van het bruisende centrum van Arnhem. Dit zorgt voor een goede verhouding tussen rust en dynamiek voor de bewoners. Daarnaast is er ook gedacht aan de voorzieningen voor de bewoners zoals parkeergelegenheid en bergruimte.

De betrokkenheid van onze juristen heeft ervoor gezorgd dat onduidelijkheid bij omwonenden is weggenomen. Door meerdere gesprekken aan te vragen bij de gemeente, is er meer opheldering gegeven over de plannen voor het pand. Dit heeft geresulteerd in het vergroten van het draagvlak bij omwonenden.

specialismen voor dit project

Specialties