Mr. W.G.A. (Merel) Verbeek

mr. W.G.A. (Merel) Verbeek

bedrijfsjurist

Merel is sinds februari 2021 werkzaam bij Jurato. Als bedrijfsjurist duikt zij graag in dossiers waarin het ondernemingsrecht, huurrecht of contractenrecht aan bod komen. Deze rechtsgebieden vertonen vaak enige overlap met elkaar en daarom kan zij in deze dossiers de kennis uit deze verschillende rechtsgebieden integraal toepassen. Vanaf 2016 tot en met 2018 heeft Merel de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd en met succes afgerond. Daarna heeft zij de master Onderneming & Recht op de Universiteit Utrecht gevolgd en in juli 2020 is zij afgestudeerd. Zij is gedurende deze master gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Deze richting heeft zij gekozen, omdat zij uit een ondernemersfamilie komt en omdat ze bewondering heeft voor de risico’s die ondernemers doorgaans durven te nemen. Daardoor vindt ze het interessant om hen te helpen met de juridische vraagstukken waar zij tegenaan lopen.

Snel en veelzijdig

Merel
Haar afstudeerscriptie betrof een onderzoek naar de Wet overgang van onderneming in faillissement, waarbij het ondernemingsrecht mooi tot zijn recht kwam. Tijdens haar studie heeft ze daarnaast nog ervaring opgedaan als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor en bij de Rechtswinkel in verschillende rechtsgebieden.

In haar vrije tijd heeft ze graag haar vrienden om zich heen of is ze aan het sporten. Ook reist ze graag en met mooi weer is ze op de boot te vinden.

'Wanneer een jurist juridische vraagstukken probeert op te lossen, zijn ze eigenlijk constant bezig met het zoeken van wegen. Als er uiteindelijk geen weg blijkt te zijn, dan is het aan de jurist om er één te maken.'

de specialismen van

Merel

Expert

Wil je persoonlijk contact?

Neem contact op met 

Merel

 via onderstaande buttons.