Knowledge

Jurato Bedrijfsjuristen begeleidt TN Europe B.V. bij de verkoop van haar bedrijfslocatie in Veenendaal

Jurato Bedrijfsjuristen begeleidt TN Europe B.V. bij de verkoop van haar bedrijfslocatie in Veenendaal

Knowledge

Het al sinds de jaren ’50 in Veenendaal gevestigde TN Europe B.V. (Tsubaki Nakashima Co., Ltd.) gaat een groot deel van haar activiteiten staken. In de afgelopen periode zijn de gebouwen en gronden aan De Smalle Zijde 1B in Veenendaal te koop aangeboden. CMC Bedrijfsmakelaars en Jurato Bedrijfsjuristen hebben TN Europe B.V. begeleidt in het verkoopproces.

Herontwikkeling

Op basis van het voorkeursrecht is het object voor 16,2 miljoen aan de Gemeente Veenendaal verkocht. De totale oppervlakte van de bebouwing op het terrein bedraagt circa 21.406 m² en is gelegen op een perceel van circa 55.000 m².

De gemeente heeft plannen om dit gebied duurzaam te ontwikkelen tot een locatie waar een mix van bedrijven zich kunnen vestigen. In Veenendaal is namelijk grote behoefte aan nieuwe of vervangende kleinschalige bedrijfsruimten.

Sale and leasback

Op de Smalle Zijde 1B blijft een deel van de activiteiten van TN Europe B.V. gehandhaafd. Een gebied van circa 13.000 m² zal door hen voor 10 jaren terug gehuurd worden van de gemeente. De gebouwen op de overige percelen zullen gesloopt worden en de grond gesaneerd.

Er wordt aan een ontwikkelingsplan gewerkt waar de percelen worden aangeboden aan bedrijven met een milieucategorie van maximaal 3.2, die daar zelf een bedrijfspand op kunnen ontwikkelen. Tijdens de herontwikkeling van het terrein zullen de gebouwen en het buitenterrein tijdelijk verhuurd gaan worden.