Knowledge

Mijn stage bij Jurato: een fijne en afwisselende leerschool

Mijn stage bij Jurato: een fijne en afwisselende leerschool

Knowledge

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Begin vorig jaar begon ik met mijn stage als juridisch administratief medewerker bij Jurato. Vol zenuwen startte ik een nieuw avontuur bij een laagdrempelig juridisch adviesbureau. Voor iemand die uit de zorg komt, was dit een enorme uitdaging. Van afwisselende tijden en veel in beweging, naar kantoortijden en zittend werk. De eerste weken waren dan ook best wennen, maar het voelde gelukkig al snel alsof ik helemaal bij het team hoorde

Motivatie

Omdat ik mezelf niet de rest van mijn loopbaan onregelmatige diensten zie werken en de bezuinigingen het werk in de zorg er niet leuker op maken, heb ik ervoor gekozen om een hele andere richting op te gaan. Met behulp van een loopbaancoach kwam ik uit op de juridische sector. Wat mij het meeste aanspreekt is toch het kunnen helpen van mensen. Ik heb plezier in het uitzoeken van (complexe) vragen en vind het leuk om iets ingewikkelds op een begrijpende manier uit te leggen aan cliënten. Vanaf het begin van mijn studie als juridisch administratief dienstverlener was ik enorm gemotiveerd. Als perfectionist heb ik er alles aan gedaan om van deze stage een succes te maken. Ik wilde zoveel mogelijk uit mijn stage halen en dat heb ik ook gedaan. Zelfs mijn schoolvakanties sloeg ik over om te kunnen werken bij Jurato.

Een kantoorbaan saai?

Regelmatig kreeg ik van mijn vrienden en familie de vraag of een kantoorbaan niet enorm saai is? Hun beeld van het kantoorleven is zo anders dan hoe ik dat in werkelijkheid ervaar op dit kantoor. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Saai is het in ieder geval niet. De taken die ik uitvoer variëren van het inscannen van documenten tot de klanten te voorzien van de juiste juridische informatie. Iedere dag is weer anders en ieder dossier is uniek. In de juridische wereld ben je nooit uitgeleerd en maak je steeds weer nieuwe dingen mee.

Hoe ziet mijn dag eruit?

Mijn dag begint met het lezen van mijn e-mail berichten terwijl ondertussen mijn collega’s binnenstromen. Na een praatje met iedereen gaat de dag echt van start. Ik vraag aan mijn collega’s waar ik hun die dag mee kan helpen en maak een overzicht van mijn taken. Het is leuk om een ondersteunende functie te hebben. Zo ben ik betrokken bij allerlei zaken en werk ik met iedereen samen. Ik maak er een sport van om zoveel mogelijk taken uit handen te nemen bij mijn collega’s, zodat zij sneller en efficiënter kunnen werken. Mijn taken zijn heel afwisselend maar bestaan voornamelijk uit het aanmaken van nieuwe dossiers, het bewaken van deadlines, het opstellen van (eenvoudige) juridische brieven en het ordenen van bewijsmiddelen bij een zaak. Daarnaast zorg ik ervoor dat er regelmatig nieuwe blogs worden geschreven voor op de website en help ik bij onze nieuwsbrief. Iedere dag sluit ik mijn computer af met de waardering die ik van mijn collega’s krijg voor hetgeen wat ik die dag voor hun heb kunnen doen.

Wat heb ik geleerd?

Naast dat ik geleerd heb heel veel nieuwe werkzaamheden goed uit te voeren, heb ik het afgelopen jaar ook verschillende vaardigheden ontwikkeld. Zo kan ik beter omgaan met werkdruk en ben ik accurater gaan werken door erop toe te zien dat mijn taken geordend en zorgvuldig worden uitgevoerd. Ook heb ik natuurlijk veel inhoudelijk geleerd over juridische kwesties!

Mijn stage stopt niet.

Binnen dit vak valt er nog zoveel meer te leren en kan ik mij nog zoveel verder ontwikkelen dan dat ik het afgelopen jaar al heb gedaan. Jurato biedt mij die kans. Voorlopig blijf ik naast mijn studie ervaring op doen bij Jurato en zullen jullie mijn naam dus nog regelmatig voorbij zien komen. Als u vragen heeft voor mij of als Jurato u kan helpen bij een juridische kwestie, neem gerust contact op![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]