Knowledge

Zorg voor de juiste huurovereenkomst

Zorg voor de juiste huurovereenkomst

Knowledge

Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad, een huurovereenkomst. Bijvoorbeeld voor een woning, winkel, kantoor- of bedrijfsruimte. Het is bij de huur en verhuur van onroerend goed belangrijk om voor ogen te houden over welk type onroerend goed wordt gecontracteerd en welk huurregime dus van toepassing is.

Soorten huurovereenkomsten

De wet onderscheidt drie soorten huurovereenkomsten en geeft voor elk soort eigen (wettelijke) regels:

Om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan, of in strijd te handelen met het huurrecht, is het van belang om goed na te gaan welk type huurovereenkomst van toepassing is. Dat is afhankelijk van het object wat wordt verhuurd en relevant voor bijvoorbeeld de huurtermijn, opzeggingsmogelijkheden, huurverhoging, etc. Een huurovereenkomst voor winkelruimte heeft bijvoorbeeld striktere opzeggingsmogelijkheden dan een huurovereenkomst voor (overige) bedrijfsruimte.

Opstellen is maatwerk

Naast het gebruik maken van de juiste huurovereenkomst is het uiteraard van belang om de afspraken tussen de verhuurder en huurder op een correcte wijze vast te leggen. Het is raadzaam om u daarbij te laten adviseren en ondersteunen door een jurist. Deze zorgt ervoor dat de juiste huurovereenkomst wordt gebruikt en alle relevante afspraken en voorwaarden correct worden vermeld. Bijvoorbeeld:

Voorkom problemen

Om een conflict met de (ver)huurder te voorkomen is het raadzaam om een goede huurovereenkomst op te laten stellen. Een overeenkomst die aansluit op de relevante wetgeving en de afspraken tussen partijen op een juiste en volledige wijze vastlegt.

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten voor onroerend goed. Uiteraard tegen een vooraf vastgestelde prijs, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook wanneer u een vraag of conflict heeft over een huurovereenkomst kunnen wij u voorzien van duidelijk advies.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij staan u graag te woord.