Knowledge

Kom jij ons team versterken als bedrijfsjurist? Lees hier hoe divers het is!

Kom jij ons team versterken als bedrijfsjurist? Lees hier hoe divers het is!

Knowledge

Als bedrijfsjurist bij Jurato werk en communiceer ik heel praktisch en ook is mijn functie heel divers. Het klinkt misschien cliché, maar echt geen dag is hetzelfde. Samen met het team zorg ik voor tevreden klanten en breng ik de juridische zaken van de klanten op orde.

Ik volg de wetswijzigingen op de voet. Ik analyseer, ik doe onderzoek en daarbij leg ik verbanden. Ik heb heel veel contact met klanten. Eigenlijk ben ik de juridische afdeling van de onderneming van de klant. Dat is juist wat ik zo leuk vind aan deze functie.

Soorten klanten

De klanten van Jurato zijn heel divers, maar het zijn voornamelijk MKB-ondernemingen. Zij hebben vaak niet de tijd of het personeel in dienst om juridische zaken zelf op te pakken. Ik pak diverse vraagstukken op en heb daarbij te maken met verschillende rechtsgebieden. Soms is het een eenmalig advies maar vaak is het zo dat ik een leuke relatie opbouw met ’mijn’ klant.

Daarbij willen de klanten van Jurato geen moeilijke formele taal, maar praktisch en helder advies. Dus met klanten communiceer ik op een vlotte manier. Dit is een verschil met andere juridische dienstverleners, die vaak ingewikkelde taal gebruiken om juridische vragen te beantwoorden of om in contracten vast te leggen wat partijen willen overeenkomen.

Inhoudelijk

In mijn werk houd ik mij met verschillende vraagstukken en rechtsgebieden bezig. Dat is denk ik ook belangrijk als je bedrijfsjurist bent bij ons; je moet verschillende rechtsgebieden interessant vinden. Zo kan ik bijvoorbeeld op een dag bezig zijn met het opstellen van algemene voorwaarden, maak ik een contract, schrijf ik een sommatiebrief en voorzie ik mijn klanten van juridisch advies. Daarnaast heb ik regelmatig contact met deurwaarders en maak ik dagvaardingen of andere processtukken. Als het nodig is sta ik een klant bij tijdens een rechtszaak.

Je kan mij zien als een bedrijfsjurist van de onderneming van een klant, dus ben ik op diverse rechtsgebieden werkzaam. Dat is wat de functie afwisselend maakt. Ik kom eigenlijk zelden exact dezelfde vraagstukken tegen, aangezien iedere klant en ieder dossier anders is. Dat vind ik zo kenmerkend voor mijn functie. Elke keer is het een leuke uitdaging om met de klant mee te denken én de juridische knelpunten binnen de onderneming op te lossen.

Fijne werkgever

Jurato bestaat uit een team met jonge enthousiaste mensen. Het is een fijne en flexibele werkgever. De afgelopen periode combineerde ik het werken met mijn master, waardoor de flexibiliteit voor mij persoonlijk erg fijn was. Als beginnende bedrijfsjurist kreeg ik de mogelijkheid om mijn opgedane theorie direct in de praktijk toe te passen. Ondanks het feit dat ik mij met verschillende rechtsgebieden bezighoud / bezig houd, heb ik daarbij wel de ruimte om mij te specialiseren en mij te ontwikkelen. Ik krijg daarbij goede begeleiding en ik heb natuurlijk zeer ervaren collega’s (senior juristen) waarmee ik altijd kan overleggen. De lijntjes binnen ons team zijn heel kort. Elke week beginnen we met een kort teamoverleg, zodat iedereen weet wat er die week speelt. Ook is er maandelijks een uitgebreider teamoverleg, waarbij dieper op dossiers wordt ingegaan en we met  elkaar sparren. Natuurlijk hebben we humor en maken we tijd vrij om leuke dingen naast het werk te doen. Een goede balans dus. Ben je nieuwsgierig geworden of wil je misschien meer weten? Je kan natuurlijk altijd contact met mij opnemen!